Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Με έδρα την Σέρρες, έχουμε φυσικά την δυνατότητα να προσφέρουμε πολύ συμφέρουσες τιμές. Από μία απλή διανυκτέρευση μέχρι μια πολυήμερη εκδρομή ενός group διαλέγουμε το ξενοδοχείο που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Έχουμε άμεση, προσωπική άποψη για το κάθε ξενοδοχείο. Τα ξέρουμε, τα ζούμε, θα σας διαλέξουμε αυτό που σας κάνει.

 

Μεταφορές
mini-bus για μια παρέα ή πούλμαν για το group.
Από μια απλή μεταφορά από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονιίκης ή της Καβάλας στη πόλη μας, μέχρι μια πολυήμερη εκδρομή, σας προτείνουμε την βέλτιστη λύση.

Αξιοθεατα & Δραστηριοτητες

Ολόκληρη η περιοχή των Σερρών και είναι ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας είναι προνομιακή για τη φυσική της ομορφιά και την πλούσια χλωρίδα και πανίδα της στα πανέμορφα τοπία με τα βουνά, τα ποτάμια, τις λίμνες και τα σπήλαια που αξίζει να τα δείτε και να τα εξερευνήσετε όλα. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν διάφορες καλοκαιρινές και χειμερινές δραστηριότητες, όπως η πεζοπορία, η ορεινή ποδηλασία, τα χειμερινά σπορ (σκι-σνόουμπορντ κλπ), σπορ οδήγηση στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, ιππασία, και κωπηλασία.

Η πόλη των Σερρών και η ευρύτερη περιοχή της, προσφέρουν στον επισκέπτη σημαντικά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, προς επίσκεψη, όπως η αρχαία ελληνική πόλη της Αμφίπολης με τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της όπως και το οχυρό Ρούπελ. Επιπλέον, ο νομός Σερρών είναι ιδανικός για θρησκευτικό τουρισμό καθώς προσφέρει πολλά παλιά μοναστήρια και τζαμί τα οποία χτίστηκαν πριν μερικούς αιώνες και αξίζουν πραγματικά την επίσκεψη και τον θαυμασμό για την ιδιαίτερο παλιό σχεδιασμό τους και την αρχιτεκτονική τους.

Αξιοθεατα

Μοναστήρια, Τζαμί, Μουσεία, Αρχαιολογικοί Χώροι, Σπήλαιο

Δραστηριοτητες

Χιονοδρομικό Κέντρο, Τρέκινγκ & Mountain Bike, Κωπηλασία, Αυτοκινητοδρόμιο

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Αρχαιολογικός Χώρος Αμφιπόλης

Leon Amfipolis

Η Αμφίπολη ήταν μια αθηναϊκή αποικία μεγάλης στρατηγικής σημασίας , κοντά στη γόνιμη κοιλάδα του Στρυμόνα και των μεταλλείων του Παγγαίου . Η Αμφίπολη ιδρύθηκε το 438/437 π.Χ., αν και η περιοχή είχε κατοικηθεί κατά την προϊστορική περίοδο. Τα πολυάριθμα ευρήματα από τις ανασκαφές στεγάζονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αμφίπολης και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας. Αρχαιολογικά ευρήματα από τις εκβολές του ποταμού Στρυμόνα αποδεικνύουν την παρουσία του ανθρώπου ήδη από τη νεολιθική περίοδο και στις δύο όχθες του ποταμού και τη συνεχή κατοίκηση στην Εποχή του Χαλκού.

Ο πλησιέστερος Νεολιθικός οικισμός στην Αμφίπολη ανακαλύφθηκε σε ένα λόφο δίπλα στην αρχαία πόλη γνωστή ως Λόφος 133, όπου πλούσια ευρήματα από το νεκροταφείο της δείχνουν ότι εδώ υπήρξε ένας σημαντικός οικισμός στην πρώιμη εποχή του Σιδήρου . Με την ίδρυση των ελληνικών πόλεων στις εκβολές του Στρυμόνα , από τα μέσα του 7ου αι . π.Χ. , του ελληνικού πολιτισμού άρχισε σταδιακά να διεισδύουν στο εσωτερικό . Η ίδρυση της Αμφιπόλεως το 438/437 π.Χ. την εποχή του Περικλή , από τον στρατηγό Άγνωνα ήταν μια μεγάλη επιτυχία για τους Αθηναίους, των οποίων ο κύριος σκοπός ήταν να εξασφαλιστεί ο έλεγχος της πλούσιας ενδοχώρας του Στρυμόνα και των μεταλλείων του Παγγαίου.

Η επιτυχία τους όμως ήταν βραχυπρόθεσμη, καθώς στο τέλος της πρώτης δεκαετίας του Πελοποννησιακού Πολέμου (442 π.Χ.) η Αμφίπολη αποσκίρτησε από τη μητέρα πόλη της, την Αθήνα και παρέμεινε αυτόνομη πόλη ως την ένταξή της στο βασίλειο της Μακεδονίας από τον Φίλιππο II (357 π.Χ.) . Συμμαχώτας με τους Μακεδόνες η Αμφίπολη παρέμεινε μια ισχυρή πόλη στα όρια του Μακεδονικού βασιλείου, με τη δική του εσωτερική της αυτονομία και σημαντική οικονομική και πολιτιστική ευημερία . Η ανασκαφή έχει αποκαλύψει ένα μεγάλο μέρος από τα τείχη και ορισμένα από τα ιερά δημόσια και ιδιωτικά αρχαία κτίρια της πόλης .

Σπηλαίο Αλιστρατης

Οι κύριοι τομείς του σπηλαίου αναπτύσσονται δεξιά και αριστερά από την κύρια είσοδο με διαστάσεις 60 μ. πλάτος, 100 μ. μήκος και 20-30 μ. ύψος στον πρώτο μέρος του θαλάμου του σπηλαίου. Σε αυτή την αίθουσα η φύση θέλησε να δείξει πιο έντονη ομορφιά της έχοντας δημιουργήσει μερικά από τα καλύτερα στολίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Όπως προχωρά ο επισκέπτης το φυσικό ντεκόρ είναι πλουσιότερο σε λευκούς σταλακτίτες που σχηματίζουν ένα σχήμα κουρτίνας. Στο βαθύτερο θάλαμο υπάρχουν μερικοί εντυπωσιακοί κόκκινοι σταλακτίτες με την ονομασία «ΦΛΟΓΕΣ» και το ύψος τους φτάνει περίπου τα 35 μέτρα. Σε αυτό το σημείο οι δύο κύριες αίθουσες ενώνονται και σχηματίζουν έναν ευρύτερο και ψηλότερο τομέα, με τεράστιους εκπληκτικούς σταλακτίτες 15 μέτρων οι οποίοι κρέμονται από το ταβάνι. Υπάρχουν επίσης αμέτρητα επίπεδα στη σπηλιά, τα οποία δεν έχου γίνει ακόμη γνωστά.


Ο ΚΟΥΛΑΣ

Στον επιβλητικό πευκόφυτο λόφο που δεσπόζει στη σημερινή πόλη των Σερρών, υψώνεται με επικό αέρα η ισχυρή Ακρόπολη, στους πύργους της οποίας αγρυπνεί το πνεύμα των Βυζαντινών. Εκεί ακούγεται καθαρά η πένθιμη φωνή που αναδύεται από τα ερείπια και η παράξενη σιωπή των αμέτρητων αιώνων που ακολουθεί τον επισκέπτη με αθόρυβα βήματα από τις επάλξεις των πύργων.

Μοναστηρι της 'Παναγιας Εικοσιφοινισσας'
Στο δρόμο Σερρών - Καβάλας, αμέσως μετά τη 'Κορμίστα' στα όρια του νομού Σερρών - Καβάλας και τη βόρεια πλευρά του κατάφυτου 'Παγγαίου' σε ένα όμορφο φυσικό τοπίο κσε υψόμετρο 753 μέτρων, βρίσκεται η Ιερά Μονή της 'Παναγίας Εικοσιφοίνισσας'. Το μοναστήρι αυτό είναι ένα από τα πιο ιερά της Ανατολικής Μακεδονίας και προσελκύει πολλούς πιστούς μέχρι σήμερα για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας και να ηρεμήσουν σε ένα γαλήνιο περιβάλλον απόλυτης χαλάρωσης και κατάνυξης.
Μοναστηρι του 'Ιωαννη Τιμίου Προδρομου'
Τοποθετημένο σε ένα βαθύ καταπράσινο δάσος από κυπαρίσσια και πεύκα, η Μονή του Τιμίου Προδρόμου βρίσκεται σε μια προνομιακή τοποθεσία από τη φύση και είναι σίγουρα ένα μοναστήρι που πραγματικά αξίζει να δείτε από τα μοναστήρια στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Σερρών. Το μοναστήρι χτίστηκε το 1270 μ.Χ. και παρά τις αλλεπάλληλες καταστροφές, αποτελεί σήμερα ένα μνημείο εξαιρετικής ομορφιάς και Μουσείο Βυζαντινής Τέχνης.

Τζαμι του 'Μεχμετ Μπεη'

Το τέμενος Μεχμέτ Μπέη ή Αχμέτ Πασά, γνωστό στους κατοίκους των Σερρών ως Αγιά Σοφία, χτίστηκε το 1492-1493 και είναι το μεγαλύτερο και αρχαιότερο από τα σωζόμενα τζαμί των Σερρών. Βρίσκεται δίπλα στο ρέμα των Αγίων Ανάργυρων, νοτιοανατολικά στις Σέρρες. Ανοικοδομήθηκε από τον Μεχμέτ Μπέη, σύζυγο της πριγκίπισσας Σελτζούκ Χατούν (κόρη του Βαγιαζίτ Β΄). Τα υλικά με τα οποία κτίστηκε το μνημείο είναι ο κίτρινος πωρόλιθος, ενώ οι θόλοι του είναι κτισμένοι με πλίνθους και ήταν σκεπασμένοι από μόλυβδο. Οι τοίχοι στο εσωτερικό ήταν επιχρυσωμένοι και, σύμφωνα με περιηγητές, ένας κήπος περιέβαλε όλο το μνημείο. Ο εσωτερικός του τρούλος έχει διάμετρο 14,58 μέτρα.

Τζαμι του 'Ζινζιρλη'

Το Ζινζιρλί τζαμί βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης των Σερρών, στην πλατεία Εμπορίου και αποτελεί σημείο αναφοράς στην πολιτιστική ζωή του τόπου. Είναι ένα από τα τρία σημαντικά μνημεία που κτίστηκαν στην πόλη και χρονολογείται από το 16ο αιώνα.Πρόκειται για ένα μεσαίου μεγέθους τζαμί μ' έναν κεντρικό τετράπλευρο χώρο ο οποίος περιβάλλεται από διώροφη στοά στηριγμένη σε κίονες στις τρεις πλευρές του, ανατολική, βόρεια και δυτική. Ο κεντρικός χώρος καλύπτεται με τρούλο, ενώ το ισόγειο και ο όροφος των στοών καλύπτονται με σκαφοειδείς θόλους.

Τζαμι του 'Μουσταφα Μπεη'

Στη βορειοανατολική μεριά της πόλης βρίσκεται το Τζαμί Μουσταφά Μπέη. Χτίστηκε το 1519 και βρίσκεται στην περιοχή Καμενίκια. Στην ίδια περιοχή με το μνημείο υπάρχουν και τα Οθωμανικά Λουτρά. Το Τζαμί Μουσταφά Μπέη είναι άλλο ένα πολύ σημαντικό τζαμί-μνημείο των Σερρών που αξίζει να επισκεπτείτε για την παλαιά και μοναδική του αρχιτεκτονική.
ΟΧΥΡΑ ΡΟΥΠΕΛ
Το οχυρό Ρούπελ είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα της οχυρωμένης τοποθεσίας κατά μήκος των ελληνοβουλγαρικών συνόρων που έφερε το όνομα Γραμμή Μεταξά, με συνολικό ανάπτυγμα καταφυγίων 1.849 μέτρα και μήκος στοών 4.251 μέτρα. Το Ρούπελ, κατασκευασμένο στις δυτικές αντηρίδες του όρους Τσιγγέλι στον ποταμό Στρυμόνα, μαζί με το οχυρό Παλιουριώνες εξασφάλιζαν τη στενωπό Ρούπελ.
ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ
Η Κερκίνη είναι μια τεχνητή λίμνη που σχηματίστηκε το 1932 με την δημιουργία φράγματος στον ποταμό Στρυμόνα. Βρίσκεται στον νομό Σερρών. Αποτελεί ιδιαίτερα προστατευμένο υδροβιότοπο και τοπίο σπάνιας ομορφιάς με θέα το βουνό Μπέλες και την κοιλάδα Σερρών. Απέχει 80 χλμ. από Θεσσαλονίκη και 35 χλμ. από Σέρρες.

 

ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ
Στον νομό Σερρών, υπάρχουν δύο φυσικές ιαματικές υδροθεραπευτικές πηγές: η ιαματική πηγή Σιδηροκάστρου και η ιαματική πηγή του Aγκίστρου με θεραπευτικές ενδείξεις για ρευματοπάθειες, αρθρίτιδες, δερματοπάθειες και γενικές παθήσεις των αρθρώσεων. Και οι δύο πηγές βρίσκονται εντός της ευρύτερης περιοχής του Εθνικού Πάρκου Λίμνης Κερκίνης.

 

Κρατήσεις ξενοδοχείων για ομαδικά ταξίδια (groups), μικρές παρέες και μεμονωμένους ταξιδιώτες.
Τα ξενοδοχεία μας είναι επιλεγμένα για τις καλές υπηρεσίες τους, την βολική τοποθεσία τους και τις λογικές τιμές τους. Δείτε μερικά από αυτά που συνεργαζόμαστε και διαβάστε την δική μας άποψη για αυτά. Άποψη ειλικρινή γιατί θέλουμε να σας εξυπηρετήσουμε σε αυτό που σας ταιριάζει. Η πείρα μας έδειξε ότι καλός πελάτης είναι ο ενημερωμένος πελάτης.


SIRRIS HOTEL****
Το ξενοδοχείο Siris είναι τοποθετημένο μέσα στη φύση, λίγα μόλις λεπτά από τις Σέρρες και από τον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης-Βουλγαρίας. Προσφέρει εύκολη πρόσβαση προς το αυτοκινητοδρόμιο, τη λίμνη Κερκίνης και τα υπόλοιπα αξιοθέατα του νομού Σερρών. 


XENIA HOTEL ****
Το ξενοδοχείο 4ων αστέρων Philippos Xenia στις Σέρρες, παρέχει εκλεπτυσμένη διαμονή στους επισκέπτες σε περιβάλλον διακριτικής και προσιτής πολυτέλειας, σε μία ζεστή ατμόσφαιρα που συνδυάζει την αυθεντική φιλοξενία με την κομψότητα και την απλότητα 


GALAXY HOTEL **
Ενα ζεστό Σερραϊκό καλωσόρισμα είναι μόλις στο ξεκίνημα. Ιδανικά τοποθετημένο στην καρδιά της πόλης των Σερρών για την μέγιστη διευκόλυνσή σας για τις εμπορικές, αθλητικές ή αγοραστικές σας δραστηριότητες αλλά και σαν αφετηρία για τις εξορμήσεις στις ομορφιές του Νομού Σερρών…

Το Galaxy Hotel στη Σέρρες… 24 ώρες την ημέρα  έτοιμοι να σας προσφέρουμε τις υπηρεσίες , αφού κάθε προσωπική σας ανάγκη είναι διαθέσιμη. Προσφέρει 49 φιλόξενα δωμάτια, πλήρως ανακαινισμένα, παρέχοντας παράλληλα όλες τις σύγχρονες ανέσεις για την ευχάριστη διαμονή σας!


ΕPLIDA RESOET & SPA *****
Σε μια ευλογημένη τοποθεσία, κάτω από τη σκιά του λόφου Κουλά, όπου βρίσκεται το βυζαντινό μνημείο της Ακρόπολης των Σερρών, φτιάξαμε έναν πολυτελή και καλαίσθητο χώρο, το elpida resort & spa.  
Το  ξενοδοχείο βρίσκεται, μόλις 10 λεπτά από το κέντρο των Σερρών, στη μαγευτική τοποθεσία της Κοιλάδας των Αγ. Αναργύρων. Τη γοητεία της εξοχικής αυτής θέσης αποτελεί το κατάφυτο, η πυκνή σκιά των πολύφυλλων και πλατύφυλλων γέρικων πλατανιών καθώς και τα νερά που διαρρέουν συνεχώς την περιοχή. Η φυσική ομορφιά  του τοπίου έχει αξιοποιηθεί ακόμη περισσότερο με την κατασκευή τεχνητής λίμνης, κολυμβητηρίου, κλειστού γυμναστηρίου, ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ και τένις καθώς και αναρίθμητων κέντρων αναψυχής, που προσφέρουν στιγμές πραγματικής απόλαυσης στους επισκέπτες. 


ERODIOS HOTEL ***
Η ξενοδοχειακή μονάδα Ερωδιός λειτουργεί απο το έτος 2000 προσφέροντας στους επισκέπτες υψηλές υπηρεσίες και ποιότητα δημιουργώντας μια αρμονική σχέση μεταξύ του παραδοσιακού και σύγχρονου χαρακτήρα φιλοξενίας.
Οι εγκαταστάσεις χτισμένες αμφιθεατρικά στα δυτικά της λίμνης Κερκίνης πάνω στους λόφους του χωριού Λιθότοπος, απλώνονται σε μια έκταση 22 στρεμμάτων χαρίζοντας μοναδική πανοραμική θέα στον επισκέπτη.
Το συγκρότημα αποτελείται απο δύο ανεξάρτητα κτίρια που βρίσκονται τα δωμάτια και ένα κεντρικό κτίριο οπου βρίσκονται η υποδοχή, το showroom, το συνεδριακό κέντρο, η αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων και το bar Αιολίς.
Η προνομιακή θέση του ξενοδοχείου κοντά στην λίμνη Κερκίνη ,επιτρέπει στους φιλοξενούμενους να αφεθούν στη μαγευτική του ατμόσφαιρα.

Αφήστε το βλέμμα σας να ταξιδέψει στη μαγευτική Λίμνη Κερκίνη και τη μοναδική πισίνα του Pool-bar Ερωδιός και απολαύστε το εξαιρετικό σέρβις που θα σας κατακτήσει με την ευγένεια και το χαμόγελό του.

 

εποικινωνήστε μαζί μας τηλ 2321020212 email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πολυμέσα

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Rent a Bus

rentabus

Εγγραφή στο Newsletter

για μοναδικά εκπτωτικά κουπόνια από τα ταξίδια και τις εκδρομές του γραφείου μας
Please wait

Πρόσφατα Ταξίδια

Like us on Facebook