Επισκεφθείτε τα Χανιά , ζήστε στιγμές αληθινής Ελλάδος

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(8 ψήφοι)

Χανιά αεροπορικώς

Ταξίδι στα Χανιά αεροπορικώς

Στην πόλη των Χανίων αναμειγνύεται αρμονικά η σύγχρονη, η Βενετσιάνικη, η Τούρκικη 04 και η παραδοσιακή αρχιτεκτονική, δημιουργώντας μια μοναδική και ελκυστική εικόνα. Αρχαιολογικοί χώροι, ναοί, πλατείες, και μοναδικά κτίρια «στολίζουν» την ελκυστική και γεμάτη γοητεία πόλη των Χανίων.

Ειδικά η Παλιά πόλη των Χανίων αποτελεί ένα μοναδικό διατηρητέο μνημείο για το οποίο η Πολιτεία και οι τοπικοί φορείς καταβάλλουν  έντονη προσπάθεια για τη διατήρηση και ανάδειξη του ιστορικού χαρακτήρα της.

Παρά την έντονη τουριστική ανάπτυξη των τελευταίων χρόνων, τις επεμβάσεις, τις καταστροφές και τις μοντέρνες αρχιτεκτονικές αντιλήψεις, η Παλιά Πόλη έχει καταφέρει να διατηρήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το ιστορικό της πρόσωπο και τη μοναδική της αρχιτεκτονική φυσιογνωμία.

 

 

 1. Αεροπορικά εισιτήρια για Χανιά με επιστροφή από Θεσσαλονίκη με χειραποσκευή 7 kg και αποσκευή 15 kg
 2. Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας
 3. Διατροφή
 4. Ασφάλιση αστικής ευθύνης
 5. Φόροι αεροδρομίων

 

 


 Πρέπει να επισκεφθείτε :
 
Χανιά, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε:
 • Την Δημοτική Αγορά, όπου θα βρείτε όλα τα καλά της κρητικής γης
 • Τον Δημοτικό Κήπο, μια όαση πρασίνου με το μεγάλο και εντυπωσιακό ρολόι – σήμα κατατεθέν για τους Χανιώτες
 • Το Ενετικό Λιμάνι, με τις ομορφιές του, το φρούριο Φιρκά με το Ναυτικό Μουσείο, το Σαντριβάνι, το Γιαλί Τζαμί, τα Ενετικά νεώρια και το Μεγάλο Αρσενάλι και φυσικά τον Φάρο, που σηματοδοτεί το πιο χαρακτηριστικό ίσως τοπίο της πόλης
 • Την Σπλάντζια, την παλιά τουρκική συνοικία, που σήμερα ονομάζεται «πλατεία 1821» και όπου θα δείτε την επιβλητική εκκλησία του Αγίου Νικολάου, τον μόνο ναό σήμερα στην Ελλάδα που διατηρεί και καμπαναριό και μιναρέ, τον ενετικό ναό του Αγίου Ρόκκου, την Αγία Αικατερίνη, τον τεράστιο πλάτανο, στο κέντρο της Σπλάντζιας και την τουρκική υπόγεια κρήνη
 • Την Μητρόπολη των Χανίων και την Μονή Αγίου Φραγκίσκου των Φραγκισκανών, που στεγάζει σήμερα το Αρχαιολογικό Μουσείο των Χανίων
 

1) Γραβούσα και Μπάλο

Μια πολύ ωραία εκδρομή για τον επισκέπτη των Χανίων είναι αυτή της μινι κρουαζιέρας σε Γραμβούσα και Μπάλο!

Η εκδρομή μας ξεκινάει με το λεωφορείο μας από το ξενοδοχείο ή κοντά από το ξενοδοχείο σας. Προορισμός μας είναι το λιμάνι της Κισάμου. Όταν φτάσουμε στο λιμάνι, επιβιβάζετστε στο καράβι για να ξεκινήσει η κρουαζιέρα. Το πλοίο αναχωρεί από το λιμάνι 10:20. Μετά από μια ώρα φτάνετε στο νησάκι της Γραμβούσας. Το πλοίο παραμένει στο νησί για δυόμιση ώρες. Στην κορυφή του νησιού υπάρχει το κάστρο της Γραμβούσας…. χτισμένο από τους Ενετούς πάνω σε απόκρημνους βράχους για την προστασία του νησιού, σήμερα προσφέρει τον επισκέπτη πανοραμική θέα στα καταγάλανα νερά του Κρητικού πελάγους. Eαν το επιθυμείτε μπορείτε να ανεβείτε στο κάστρο από το μονοπατάκι, διαφορετικά μπορείτε να παραμείνετε στην παραλία για κολύμπι.

Το πλοίο αναχωρεί και πάλι από το νησί της Γραμβούσας στις 13:30 με προορισμό την όμορφη λιμνοθάλασσα του Μπάλο…. Η απόσταση είναι μικρή περίπου είκοσι λεπτά. Το πλοίο φτάνει στο Μπάλο στις 13:50 και παραμένει εκεί για τρείς ώρες.. Τα λόγια δε μπορούν να περιγράψουν αυτή την άγρια ομορφιά που θα αντικρίσετε φτάνοντας εκεί…. η λευκή και κατά τόπους ροζ  άμμος, τα γαλαζοπράσινα ζεστά και ρηχά νερά, τα βράχια να υψώνονται γύρω από τη λιμνοθάλασσα… όλα αυτά μαζί δημιουργούν ένα παραδεισένιο τοπίο που θα θες να επισκεφθείς ξανά.

Το πλοίο αναχωρεί ξανά για το λιμάνι της Κισάμου 16:30. Πάνω στο πλοίο καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα σας στα self service  εστιατόρια όπου μπορείτε να απολαύσετε παραδοσιακά κρητικά πιάτα ή στο bar του πλοίου. Στο λιμάνι της Κισάμου φτάνετε μια ώρα μετά εκεί θα σας περιμένει το λεωφορείο μας να σας επιστρέψει πίσω στο ξενοδοχείο σας.

 
2) Παλάτι Κνωσού - Ηράκλειο- Ρέθυμνο
 

Η Κρήτη πέρα απο ομορφιά έχει να επιδείξει ιστορία και πολιτισμό. Ο αρχαίος πολιτισμός των μινωιτών  αποτελεί τρανό παράδειγμα. Με κέντρο του πολιτισμόυ τους το παλάτι της Κνωσού οι μινωίτες αποτέλεσαν κύρια δύναμη του νησιού κατά τη περίοδο του Χαλκού. Ο πολιτισμός τους μαζί με το ανάκτορο καταστράφηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης.  Οι ανασκαφές του Άρθουρ Έβανς  1900-1913 και 1922-1930, έφεραν και πάλι στο φως το μεγαλοπρεπές ανάκτορο της Κνωσού με σπουδαία και σημαντικά ευρήματα για τον πολιτισμό και τη ζωή των μινωιτών που σήμερα φυλάσσονται στο αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου.

Σας πρεοτείνουμε ανεπιφύλακτα μια επίσκεψη στο παλάτι της Κνωσού και στο αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου.

Το γραφείο μας σας παρέχει οργανωμένη εκδρομή με επίσημο ξεναγό για μια ολοκληρωμένη επίσκεψη στο παλάτι και το μουσείο.

Η εκδρομή μας ξεκινάει από τα Χανιά.

Αφού σας παραλάβουμε με το λεωφορείο μας από το ξενοδοχείο σας ή κοντά από το  ξενοδοχείο σας κατευθυνόμαστε προς το Ηράκλειο στο οποίο φτάνουμε μετά από τρείς ώρες περίπου. Στη διαδρομή κάνουμε μια ολιγόλεπτη στάση κοντά στο Ρέθυμνο.

Πρώτη μας στάση είναι το παλάτι της Κνωσού, στο οποίο θα ξεναγηθείτε από τον ξεναγό μας. Η διάρκεια της ξενάγησης είναι μια ώρα.

Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο κέντρο του Ηρακλείου στο οποίο έχετε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και αγορές Εκεί έχετε τη δυνατότητα να επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου μαζί με τον ξεναγό μας και να θαυμάσετε από κοντά τοιχογραφίες και αντικείμενα από το παλάτι που επισκεφτήκατε λίγο πριν.

Μετά από τρεις ώρες περίπου παραμονής στο Ηράκλειο, ξεκινάμε να παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Πριν φτάσουμε όμως στα Χανιά, κάνουμε στάση μιας ώρας στην πόλη του Ρεθύμνου.

Αμέσως μετά επιστρέφουμε πίσω στα Χανιά και στα ξενοδοχεία σας.

Ελπίζουμε αυτή η εκδρομή να σας γέμισε με γνώσεις ωραίες εντυπώσεις!


3) Φαραγγι Σαμαριάς

Ο εθνικός δρυμός της Σαμαριάς  από το 1981 έχει ενταχθεί στο Παγκόσμιο Δίκτυο Αποθεμάτων Βιόσφαιρας (MAB: Man & Biosphere) της UNESCO, με σκοπό την ανάδειξη και προστασία πολύτιμων τόπων για τον άνθρωπο και την υπόλοιπη βιόσφαιρα.

Το φαράγγι της  Σαμαριάς αποτελεί έναν από τους κορυφαίους  προορισμούς του νομού Χανίων και ένα ταξίδι στα Χανιά δε θεωρείται ποτέ ολοκληρωμένο εάν δεν επισκεφθείτε το φαράγγι… γι αυτό  λοιπόν τολμήστε το και πιστέψτε μας, η άγρια ομορφιά του δε θα σας απογοητευσεί…

Το μονοπάτι του φαραγγιού, ξεκινάει από το Ξυλόσκαλο (οροπέδιο Ομαλού υψόμετρο 1227), και  ακολουθώντας το ποτάμι καταλήγει στο  παραθαλάσσιο χωριό της Αγίας  Ρουμέλης. Το μονοπάτι της Σαμαριάς είναι το πλέον περπατημένο μονοπάτι που υπάρχει σε όλη την Ελλάδα, διαθέτει άριστη σηματοδότηση η οποία μηδενίζει τον κινδυνο του να χαθεί κάποιος, είναι άνετο, φροντισμένο,  κυρίως με πέτρες αλλά και χώμα. Το φαράγγι της Σαμαριάς δε θεωρείται ιδιαιτέρως δύσκολο, αυτό φαίνεται άλλωστε και από το γεγονός ότι εκατοντάδες άτομα το διασχίζουν καθημερινά από την εποχή που ανοίγει (Μαϊος) έως και την εποχή που κλέινει (Οκτώβριος). Είναι μια πολύ ευχάριστη διαδρομή, όχι δύσκολη, με πολλές εναλλαγές και ποικιλία τοπίου. Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε ότι ενώ δεν είναι ιδιαιτέρως δύσκολο, είναι φαράγγι το οποίο σε αρκετά σημεία χρειάζεται προσοχή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ:

 • Νωρίς το πρωί σας παραλαμβάνουμε από το ξενοδοχείο σας ή κοντα από το ξενοδοχείο σας και με το λεωφορείο μας και το συνοδό μας-οδηγό βουνού- κατευθυνόμαστε για το οροπέδιο του Ομαλού.
 • Μέσα στο λεωφορείο, ο συνοδός εισπράττει τα χρήματα για την είσοδο του φαραγγιού και το εισιτήριο του καραβιού (Αγ. Ρουμέλη- Σούγια) ώστε να σας τα δώσει στην πορεία.
 • Φτάνοντας στον Ομαλό κάνουμε στάση σε μια παραδοσιακή ταβέρνα δίνοντας σας την ευκαιρία να πάρετε το πρωινό σας ή τον καφέ σας (προεραιτικό) πριν μπέιτε στο φαράγγι .
 • Στη συνέχεια περνάτε την είσοδο του φαραγγιου και ξεκινάτε  τη πεζοπορία. Μέσα στο φαράγγι περπατάτε με το δικό σας ρυθμό. Ο συνοδός μας, για λόγους ασφαλείας  μπαίνει μια ώρα αργότερα από εσάς έτσι ώστε να σας ακολουθεί , εάν  χρειαστείτε οποιαδήποτε βοήθεια κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας θα τον σταματήσετε και θα σας βοηθήσει.
 • Το φαράγγι καταλήγει στο χωρίο της Αγίας Ρουμέλης, εκεί ο συνοδός μας θα σας έχει ορίσει ένα σημείο συνάντησης για να σας δώσει τα εισιτήρια του καραβιού με το οποίο θα φύγετε από την Αγιά Ρουμέλη.
 • Στην Αγία Ρουμέλη έχετε ελεύθερο χρόνο να κολυμπήσετε στην παραλία και να γευματίσετε (προεραιτικό) σε κάποια από τις ταβέρνες του χωριού.
 • 17:30 επιβιβαζόσαστε στο καραβάκι με προορισμό τη Σούγια ή τα Σφακιά (συνήθως Σούγια).
 • Όταν φτάσετε στο λιμάνι το λεωφορείο μας θα σας περιμένει να σας επιστρέψει πίσω στο ξενοδοχείο σας.
 • Το λεωφορείο μας σας επιστρέφει εκεί από όπου σας παραλάβαμε.
 • Η εκδρομή σας έχει ολοκληρωθεί…καλή ξεκούραση

 

4 ) Παραλία Φαλάσερνας

 

Η παραλία της Φαλάσαρνας είναι ίσως η πιο διάσημη παραλία της Κρήτης και μία από τις πιο γνωστές στην Ελλάδα. Όσοι την επισκεφτήκαν την λάτρεψαν και υποσχέθηκαν ότι θα την επισκεφθούν ξανά. Απέχει 15χλμ δυτικά από την πόλη της Κισάμου, μετά το χωριό Πλάτανος είναι οργανωμένη και απλώνεται σε μία τεράστια έκταση. Για πρακτικούς λόγους την έχουν χωρίσει σε ξεχωριστές παραλίες με ονομασίες όπως παχιά άμμος, μεγάλη παραλία κλπ

Το πολύ ιδιαίτερο στην Φαλάσαρνα  είναι το κρυστάλινο γαλάζιο νερό και η παχιά άμμος που είναι λευκή σε όλο το μήκος της παραλίας.

Τα Φαλάσαρνα έχουν κερδίσει την «Γαλάζια Σημαία» για το έτος 2012 – 2013 και για το 2014 2 παραλίες της.

Η «Γαλάζια Σημαία«, σύμβολο ποιότητας σε πάνω από 41 χώρες σήμερα, που διαρκώς αυξάνονται, απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες που διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι, ξενοδόχοι και άλλοι φορείς.

 
5) Ελαφονήσι

Το Ελαφονήσι είναι μια από τις ομορφότερες τοποθεσίες της νότιας Κρήτης. Βρίσκεται 42χλμ από την Κίσαμο και μόλις 5χλμ μακριά από την Χρυσοσκαλίτισσα και η απομόνωση που προσφέρει την καθιστά ιδανικό προορισμό για κάμπινγκ και ήρεμες διακοπές. Η παραλία του Ελαφονησίου έχει άμμο με μοναδικούς ροζ χρωματισμούς και μιας και η στάθμη του νερού φτάνει μέχρι το γόνατο, μπορείτε εύκολα να περάσετε στη μικρή νησίδα που βρίσκεται κοντά στην ακτή και δημιουργεί την εντύπωση του ακρωτηρίου. Οι επισκέπτες είναι περισσότεροι τα Σαββατοκύριακα και τις Αργίες γι’αυτό θα ήταν προτιμότερο να αποφύγετε αυτές τις περιόδους αν δεν επιθυμείτε τον συνωστισμό.

Μια πολύ ξεχωριστή παραλιακή περιήγηση στο νοτιοδυτικό άκρο της Κρήτης στο Ελαφονήσι. Με το λεωφορείο περνάμε μέσα από το Τοπολιανό φαράγγι, και ανάμεσα από πολλά τυπικά Κρητικά παραδοσιακά χωριά ένα διάλειμμα για καφέ για να φτάσουμε στο μοναστήρι της Χρυσοσκαλίτισσας.

Ακολουθούμε ένα δρόμο που οδηγεί στην παραλία, όπου μπορείτε να περπατήσετε στη πολύχρωμη άμμο μέχρι το Ελαφονήσι. Έχετε στη διάθεσή σας αρκετό χρόνο για να απολαύσετε το κρυστάλλινο νερό.

 

6) Εκδρομή ΡΕΘΥΜΝΟ - ΜΟΝΗ ΑΡΚΑΔΙΟΥ

Ξεκινάμε την εκδρομή μας απ’ το μοναστήρι του Αρκαδίου ένα ιστορικό σύμβολο της εθνικής περηφάνιας του κρητικού λαού, έναντι στη κυριαρχία των Τούρκων. Βρίσκεται σε μια εκπληκτική τοποθεσία με θέα το Κρητικό πέλαγος.
Αναχωρούμε για το Ρέθυμνο, με το γραφικό Βενετσιάνικο Λιμάνι και την περίφημη Φορτέτσα, η οποία ορθώνεται πάνω σε βράχο στο λόφο Παλαιόκαστρο, στη Δυτική πλευρά της πόλης.  Το περίφημο αυτό οχυρό μήκους 1.307 μ. ήταν το μεγαλύτερο κάστρο που είχαν κατασκευάσει μέχρι τότε οι Βενετοί στην Κρήτη και χτίζονταν για 15 χρόνια (1537-1588). 
Στους πρόποδες της Φορτέτσας απλώνεται σήμερα η παλιά πόλη με τα γραφικά στενά δρομάκια και τα βενετσιάνικα κτίσματα, ανάμεσα στα οποία και το πιο ενδιαφέρον μνημείο της πόλης, που διατηρείται σε άριστη κατάσταση, η Λότζια, κτίσμα του 16ου αιώνα, όπου σήμερα στεγάζεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη. 
Περπατώντας στα σοκάκια και στα παράλια της πόλης θα απολαύσουμε τον καφέ μας και θα γευματίσουμε.

 

πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλ 2321020212 κιν 6973026252

 

 


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">

 

Συνημμένα αρχεία:

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Rent a Bus

rentabus

Εγγραφή στο Newsletter

για μοναδικά εκπτωτικά κουπόνια από τα ταξίδια και τις εκδρομές του γραφείου μας
Please wait

Πρόσφατα Ταξίδια

Like us on Facebook