Πάσχα εκδρομή Κέρκυρα 26-29 Απριλίου 4 ημέρες /3 νύχτες αναχ. από Σέρρες και Θεσσαλονίκη 229 €/άτομο με ημιδιατροφή

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ

ΚΕΡΚΥΡΑ

26-29 Απριλίου

 

Πάσχα στην Κέρκυρα

Οδική εκδρομή στην Κέρκυρα για την περίοδο του Πάσχα.

Αν υπάρχει μόνο μια ευκαιρία σε ολόκληρη τη ζωή σας για να επισκεφθείτε την Κέρκυρα τότε διαλέξτε την Άνοιξη και ειδικά την Εβδομάδα του Πάσχα. Είναι η περίοδος που η Κέρκυρα βγάζει στο φώς το σύνολο της φυσικής και πολιτιστικής της ομορφιάς. Θα σας μεθύσουν τα άνθη, θα σας εκπλήξει το πράσινο, θα σας συνεπάρει η μουσική, θα σας υποβάλουν οι θρησκευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις. Σε κανένα άλλο μέρος της γης, ούτε σε χωριό ούτε σε πόλη, δεν νιώθει κανείς τόσο έντονα την Άνοιξη να πλημμυρίζει το είναι του, και δεν απολαμβάνει με τόση ένταση την ατμόσφαιρα της μεγάλης γιορτής. Εδώ η Λαμπρή είναι τόσο λαμπρή όσο δεν φανταστήκατε ποτέ. Φυσική ομορφιά, κουλτούρα και παράδοση, Ανατολή και Δύση όλα μαζί σε ένα μωσαϊκό κουλτούρας, ηθών και γλώσσας. Το Πάσχα στην Κέρκυρα απεικονίζει ακριβώς αυτήν την ιδιομορφία, έθιμα και παραδόσεις που ανιχνεύονται στην Δυτική και Ανατολική κουλτούρα, σε ειδωλολατρικές συνήθειες χιλιάδες χρόνια πίσω. Γιορτές που ξεσηκώνουν τα νησιά τα καίνε κυριολεκτικά και τα εξυψώνουν σε ένα κρεσέντο χαράς και ενθουσιασμού. Ιδιαίτερο στοιχείο του Πάσχα στη Κέρκυρα των κοντσέρτων κλασικής μουσικής και όπερας, η εκκλησιαστική μουσική, μια ιδιότροπη τετραφωνία που κρατάει την καταγωγή της, μάλλον, από την Κρήτη του 1700.


Το Πάσχα, η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας, στην Κέρκυρα, γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, πιο κατανυκτική, πιο λαμπερή, πιο επιβλητική, με έθιμα που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού, είναι ένα ξεχωριστό γεγονός με απήχηση σε όλη την Ελλάδα και ένας υπέροχος λόγος για να επισκεφτεί κανείς την Κέρκυρα την άνοιξη.

 

Πρόγραμμα εκδρομής :

 

Πάσχα στην Κέρκυρα 4 ημέρες

 

1η Μέρα: Θεσσαλονίκη – Κέρκυρα - Περιήγηση πόλης –Επίσκεψη στο Αχίλλειο – Παρακολούθηση Επιταφίου

Συγκέντρωση στο γραφείο μας νωρίς το πρωί και αναχώρηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με στάσεις καθοδόν . Επιβίβαση στο ferry boat με προορισμό την Κέρκυρα και άφιξη νωρίς το μεσημέρι. Με η βοήθεια του αρχηγού μας, ακολουθεί η πρώτη γνωριμία με την παλιά πόλη η οποία είναι πραγματικό κόσμημα -δεν είναι τυχαίο ότι έχει ανακηρυχθεί ως ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό μνημείο από την UNESCO- εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με τα δύο επιβλητικά φρούρια που την αγκαλιάζουν. Μια βόλτα στα γραφικά, λιθόστρωτα καντούνια, το νοσταλγικό Καμπιέλο, σίγουρα θα σας μεταφέρει κάπου στην Ιταλία και θα ξυπνήσει τα πιο ρομαντικά σας συναισθήματα. Συνεχίζουμε με το Δημαρχείο ,το Μνημείο του Aρμοστή Douglas, το Mon Repo , το κτίριο της Ιονίου Ακαδημίας και θα καταλήξουμε στην μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, τη Σπιανάδα, ένα από τα πιο όμορφα και χαρακτηριστικά σημεία της Κέρκυρας . Αργότερα θα επισκεφθούμε το Αχίλλειο, μία από τις γνωστές βασιλικές επαύλεις της Ευρώπης και ίσως το σημαντικότερο αξιοθέατο αρχιτεκτόνημα της Κέρκυρας. Χτίστηκε το 1890 με εξ ολοκλήρου δαπάνη της αυτοκράτειρας Ελισάβετ της Αυστρίας, η οποία λόγω της ευαίσθητης υγείας της ζήτησε την οικοδόμησή της. Την έπαυλη την αφιέρωσε στον Αχιλλέα, απ’ όπου και το όνομα της, τον περίβολο της οποίας πλούτισε με αγάλματα από την αρχαία ελληνική μυθολογία. Μετάβαση στο ξενοδοχείο και δείπνο. Ακολουθεί μεταφορά στην πόλη προκειμένου να παρακολουθήσουμε την περιφοράς του Επιταφίου στην πλατεία Σπιανάδα.  Ξεχωριστό τόνο και μια άλλη διάσταση στην πένθιμη μέρα προσφέρει η παρουσία των Φιλαρμονικών και των Χορωδιών του Νησιού. Μέχρι τις 21.00 το βράδυ, κάθε εκκλησία κάνει την περιφορά του επιταφίου της συνοδευόμενη από την τοπική μπάντα και χορωδία. Στις 21.00 όμως το βράδυ θα γίνει η περιφορά του μεγαλοπρεπούς επιταφίου της Μητρόπολης παρουσία όμως όλων των φιλαρμονικών και χορωδιών της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο .

 

2η Μέρα: Κέρκυρα - Σπιανάδα – Μπότηδες - Ανάσταση

Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα επισκεφθούμε τη μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, τη Σπιανάδα, με το περίφημο «Λιστόν». Θα περπατήσουμε στα καντούνια και θα παρακολουθήσουμε τη Λιτανεία, σε ανάμνηση του θαύματος του πολιούχου της πόλης Αγίου Σπυρίδωνα. Στις 12.00 περίπου  θα δούμε ένα από τα πιο όμορφα έθιμα του νησιού  την «πρώτη Ανάσταση». Με επίκεντρο την παλιά πόλη οι κερκυραίοι ρίχνουν από τα  μπαλκόνια τους “μπότηδες”, τεράστιες στάμνες γεμάτες με νερό. Η ατμόσφαιρα φορτίζεται ακόμη περισσότερο από τις  φιλαρμονικές, που μαζί με τις μαζορέτες προσθέτουν ένα μοναδικό ύφος στην πόλη. Κατά το σπάσιμο των Μπότηδων, μην παραλείψετε να πάρετε ένα κομματάκι μαζί σας. Μόλις  η φασαρία των μπότηδων τελειώσει, θα ξεχυθούν στους δρόμους οι Φιλαρμονικές παίζοντας αυτή τη φορά χαρμόσυνη μουσική. Στον αέρα της πόλης κυριαρχεί το εμβατήριο “Μη φοβάστε Γραικοί”. Το μεσημέρι θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ αλλά και φαγητό στην Πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Ελαφρύ νηστίσιμο δείπνο σε μπουφέ. Το βραδάκι κατά τις 22.30  μπορούμε να μεταβούμε προς το κέντρο για να παρακολουθήσουμε την Ανάσταση στην κεντρική πλατεία. Τα βεγγαλικά να προσθέτουν φαντασμαγορικό θέαμα όπως και σε κάθε άλλη Ανάσταση σε ολόκληρη τη χώρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και Αναστάσιμο δείπνο .

 

3η Μέρα: Κέρκυρα - Κανόνι – Πασχαλινό Γεύμα – Άγιος Σπυρίδωνας

Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα μεταφερθούμε στο μαγευτικό Κανόνι, απ’ όπου ο καθένας μας θα μπορεί να αγναντέψει την υπέροχη θέα και να επισκεφθεί το Ποντικονήσι αλλά και το Μοναστήρι της Παναγίας των Βλαχερνών. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Πλούσιο εορταστικό Πασχαλινό γεύμα με ζωντανή μουσική .Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο ναό του Αγ. Σπυρίδωνα, προστάτη του νησιού. Σκοπός της επίσκεψης είναι να προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Αγίου αλλά και τα λείψανα της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας.

 

4η Μέρα : Κέρκυρα – Παλαιοκαστρίτσα

Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την Παλαιοκαστρίτσα που είναι η περιοχή με τους περισσότερους επισκέπτες στο νησί και θα καταλάβουμε το γιατί όταν φτάσουμε εκεί! Θα απολαύσουμε την θέα στον κόλπο καθώς κατεβαίνουμε τον δρόμο και θα θαυμάσουμε τα σμαραγδένια νερά.  Ελεύθερος χρόνος όπου μπορείτε να επισκεφθείτε το μοναστήρι της Παναγίας για να δείτε τα βυζαντινά μουσεία με τα ανεκτίμητης αξίας εκθέματα.

. Έπειτα μετάβαση στο λιμάνι. Άφιξη στην Ηγουμενίτσα και μεταφορά στην πόλη μας μετά από στάσεις καθοδόν


Σημειώσεις:

Μεταφορά από τον Βόλο , Λάρισα, Κατερίνη , Καβάλα 10 € ανά άτομο.

 

Τέλος εκδρομής

 

Περιλαμβάνονται :

Διαμονή στα ξενοδοχεία με πρωινό ,ημιδιατροφή ,εορταστικά γεύματα και γλέντι με ζωντανή μουσική *

Μεταφορές – Περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορεία  

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια μετ επιστροφής

Ξεναγήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

Αρχηγό – συνοδό τους γραφείου μας 

Ασφάλιση αστικής ευθύνης

Φ.Π.Α.

*Η προσφερόμενη διατροφή εξαρτάται από την επιλογή του ξενοδοχείου
 

Δεν Περιλαμβάνονται :

Είσοδοι σε μουσεία, πάρκα &  αρχαιολογικούς χώρους κτλ.

Προαιρετικές εκδρομές και οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό η προτεινόμενο

 

Τιμή κατ άτομο 229 € hotel IONIAN PARK 4* περιοχή Γουβιά  αναχώρηση από Θεσσαλονίκη ( περιλαμβάνεται Αναστάσιμο Δείπνο και Πασχαλινό γεύμα )

 

Τιμή κατ άτομο 240 € Hotel Ionian Park 4* περιοχή Γουβιά με ημιδιατροφή ( περιλαμβάνεται Αναστάσιομο Δείπνο και Πασχαλινό γεύμα) αναχώρηση από Σέρρες

 

 

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2321020212 email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

      

Πολυμέσα

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται.

Rent a Bus

rentabus

Εγγραφή στο Newsletter

για μοναδικά εκπτωτικά κουπόνια από τα ταξίδια και τις εκδρομές του γραφείου μας
Please wait

Πρόσφατα Ταξίδια

Like us on Facebook